Anne Dostu ve Bebek Dostu

Bakanlığımızca 1991 yılından bugüne temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı”    sürdürülmektedir.
Bu kapsamda Kurumumuzda anne ve anne adaylarımızı bilinçlendirmek ve gerekli programların hazırlanması, anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkları kazandırılmasını sağlamak amacıyla Bebek Dostu Komitesi kurulmuş, Hastane Emzirme Politikamız belirlenmiştir ve Bebek Dostu Hastane unvanı alma çalışmaları başlatılmıştır.

Bebek Dostu Komitesi çalışmaları doğrultusunda personelimize yönelik Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı eğitimleri gerçekleştirilmiştir ve devam etmektedir.