Hastanemiz 2021 yılı Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) kapsamında masa başı ve icra tatbikatı HAP başkanımızın koordinatörlüğünde, HAP ekipleri ve hastane çalışanlarımızın katılımı ile gerçekleşmiştir.
01 Aralık 2022

Hastanemizde Yangın Tatbikatı;

Hastanemizde yangın senaryosu saat 08:45’te masa başı olarak başlamış ardından saat 13:00’da icra tatbikatı olarak aşağıdaki şekilde uygulanmıştır.

Hastanemiz FTR binası 1. Kat Fizik Tedavi Kliniği 1300-1400 yataklı alanda 1306’nolu yatan hasta odasında saat 08:30 sularında elektrik kontağına bağlı yangın çıkmıştır. Duman dedektörlerinin yangını algılaması ve yangın butonuna basılması neticesinde CCTV’ye giden yangın ihbarı ile KIRMIZI KOD (4444) verilmiş ve yangın senaryosu FTR binasında devreye girmiştir.

FTR binası 1. Kat fizik tedavi kliniğinde çıkan yangın sonrası KIRMIZI KOD verilmiş ve hastanemiz Hastane Afet ve Acil Durum Planları HAP başkanı tarafından Olay Yönetim Ekibi toplanarak aktive edilmiştir. Saat 08:45’te hastanemiz konferans salonunda yapılan masa başı tatbikatına tüm Hap ekipleri katılım sağlamıştır. Klinikte 25 yatak olduğu ve tamamının dolu olduğu; 10 hasta destekli ,12 hasta kendi imkanları ile yürüyebilen, 2 hasta yatağa bağımlı ve 1 hasta ise hem yatağa hem oksijen sistemine bağlı olduğu tespit edilmiştir.

Yapılan değerlendirmede klinikte 1. Düzey yangın olduğu ve yangın kendi imkanlarımızla (Hap müdahale ekipleri) söndürülmüştür. Ancak alanda yoğun duman olması nedeni ile HAP Başkanı talimatı ile SARI KOD TAHLİYE Planı aktive edilmiştir. Tahliye işlemleri plana uygun olarak destekli yürüyebilen ve yatağa bağımlı hastalar dumansız alanlara (temiz alana) taşınmış, desteksiz yürüyebilen hastalar acil kaçış güzergahlarından tahliye edilip acil toplanma alanlarında toplanmıştır.

Triaj sıralamasında son olarak yatağa bağımlı ve oksijen sistemine bağlı olan hasta da spine board sedye ile acil çıkış güzergahından tahliye edilip daha önce 112 komuta merkeziden çağrılan ambulansa transfer edilip tedavi merkezine gönderilmiştir.

Yapılan son durum tespiti ve değerlendirmesi neticesinde yangının tamamen söndürüldüğü ve alanın temizliğine başlandığı, durumun stabile döndüğü bilgisine istinaden Hap başkanı talimatı ile YEŞİL KOD ACİL DURUM SONLANDIRMA verilerek tatbikat sona ermiştir.

• HAP1.JPG
  • HAP2.JPG