Obezite Polikliniğimiz 14 Ekim 2024 Pazartesi günü hizmet vermeye başladı.
16 Ekim 2024

Hastanemiz bünyesinde yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak olan Obezite Merkezi’mizde, halkımıza kaliteli ve nitelikli hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Obezite tedavisi bireyin kararlılığı ve etkin olarak katılımını gerektiren, tedavisi zorunlu, uzun ve süreklilik arz eden bir süreçtir. Bu nedenle obezite tedavisinde hekim, psikolog, hemşire, diyetisyen ve fizyoterapistten oluşan bir ekip oluşturduk. Hastalarımızın hem sağlıklı bir şekilde kilo vermeleri hem de bundan sonraki hayatlarına daha sağlıklı devam edebilmeleri için Obezite Polikliniğimiz 14 Ekim 2024 Pazartesi günü hizmet vermeye başladı.

Obezite Polikliniğimizde, hastanın yaşam koşulları, psikolojik durumu ve istekleri göz önünde bulundurularak beslenme, egzersiz ve tedavi kısmı planlanacak. Diyetisyenimiz tarafından yaşam tarzına göre beslenme şekli belirlenecek. Fizyoterapistimiz tarafından zevkli, kolay uygulanabilir, emniyetli ve yaralanma ihtimali düşük, ekonomik maliyet getirmeyen fiziksel aktiviteler yaptırılacak. Eğer obeziteye yol açan metabolik bir durum varsa Uzman Hekimimiz tarafından obezite tedavisi belirlenecek ve takibi yapılacak. Ayrıca bu poliklinikte, bu branşların dışında Psikolog ve Cerrahi branşlarından da destek alınarak, kişilerin fazla kilolarından kurtulması ve ideal kilosunu koruması sağlanarak kendisini daha iyi hissetmesi ve sağlıklı olması sağlanacak.

Obezite, boy ve kiloya dayalı vücut yağı ölçüsünün (vücut kitle indeksi) 30 veya daha yüksek değere sahip olduğu sağlık açısından da risk oluşturan vücutta yoğun yağ birikimidir. Kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, karaciğer hastalığı, uyku apnesi gibi hastalıklara da etki eden obezite, iyileştirilebilir bir hastalıktır. Fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ve davranış değişiklikleri kilo vermeye yardımcı olarak obezite tedavisinde kullanılabilmektedir. Bazı durumlarda ise ilaç tedavisinden ya da obeziteye karşı geliştirilen cerrahi yöntemlerden yararlanılabiliyor.

• Obezite Polikliniği 1.jpg
  • Obezite Polikliniği 2.jpg