Kalp ve Damar Cerrahisi

Klinikten Haberler

Hastanemiz Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisiyle hastalara şifa oluyor.

Güney Marmara'nın ve şehrin sağlık üssü haline gelen Hastanemiz Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde yapılan Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi ameliyatı bir hastaya daha umut oldu.

Halk arasında ''kapalı yöntem'' veya ''mini baypas'' olarak da bilinen Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi ameliyatı, göğüs kemiği kesilmeden, küçük kesilerle kalbe ulaşılarak gerçekleştiriliyor. Bu sayede hastalar kısa süre içinde yeniden sosyal yaşamlarına dönebiliyor.

Hastanemiz Kalp ve Damar Cerrahi Doç. Dr. Nail KAHRAMAN, günümüzde belli başlı merkezlerde nadiren yapılan Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi ameliyatlarının Hastanemizde de hastalara umut olduğunu belirtti.

Bir hastayı daha sağlığına kavuşturmanın sevincini yaşadıklarını söyleyen KAHRAMAN, ''25 gün önce yaptığımız ameliyatla teyzemizin kalp kapağının değişimini gerçekleştirdik. Minimal invaziv kalp cerrahisi, küçük kesilerle kalbe ulaşılarak gerçekleştirilen ameliyatları ifade eden bir kavramdır. Geneksel yöntemlerle yapılan açık kalp ameliyatlarında göğsün ortasında bulunan ve 'iman tahtası' olarak bilinen kemiğin kesilmesi gerekmektedir. Bu durum özellikle kalp ameliyatları sonrası iyileşme dönemini zorlaştırmakta ve uzatmaktadır. Gelişen teknoloji sayesinde üretilen yeni nesil malzemelerle kalp ameliyatları, göğüs ortadan yarılmadan, göğüs duvarı bütünlüğü bozulmadan, kemik kesilmeden küçük kesilerle aynı nitelikte ve etkinlikte gerçekleştirilebilmektedir. Ameliyatın özelliğine göre sol ya da sağ kaburgaların arasından, koltuk altından, meme altından ya da dış kıvrımından 4-5 cm'lik kesilerle yapılabilmektedir. Tabi öncelikle hastanın uygunluk durumunun belirlenmesi için gerekli test, analiz ve değerlendirilmelerin yapılması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

• HABERKVC1 24052023.png
  • HABERKVC3 24052023.png