Kamu Özel İş Birliği Koordinasyon Birimi
12 Ekim 2022

Kamu Özel İş birliği Programı Nedir?

Sağlık hizmet sunumu ve eğitiminde değişen talepler ve temayüller doğrultusunda tıbbi eğitim, araştırma ve hizmet sunumunu geliştirip yaygınlaştırmak amacıyla bir sağlık ağı modernleşme vizyonu geliştirilmiştir. İdare, Türkiye’de bu modern ve etkin sağlık yapısını yaratma vizyonunu özenle tasarlanmış bir kamu Özel İş birliği programı ile daha yetkin bir şekilde gerçekleştirmeyi planlamaktadır.

Kamu Özel İş birliği Birimi;

“Kamu Özel İş birliği Modeli ile Bursa Entegre Sağlık Kampüsü Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşine Ait Sözleşmesi” kapsamında Şirket tarafından ifa edilen Tıbbi Destek Hizmetleri ve Destek Hizmetleri olmak üzere toplam 18 (on sekiz) hizmetin sunumunu, Ana Sözleşme ve Ekleri ile Yöntem Beyanları ve İlgili mevzuat hükümleri doğrultusunda uygunluğunun sağlanmasında aktif rol alır

Kamu Özel İş birliği Kontrol Birimi Görevleri;

1- Şirket tarafından sunulan Aylık Faaliyet Raporları; Hizmet Komisyonlarına ve Merkezi Yardım Masası Birimi'ne iletilir. (Sözleşme gereği Şirket'e 10 (on) iş günü içerisinde cevap verilmelidir.)

2- Hizmet Komisyonlarından gelen değerlendirme raporları ve aylık mutabakatlar ile MYM Birimi'nden gelen Hizmet Eksikliği listesi konsolide edilerek Şirket'e Aylık Faaliyet Değerlendirme Raporu iletilir.

3- Sözleşme eki Ek-18 doğrultusunda hizmet komisyonları değerlendirme raporları, aylık mutabakatlar ve hizmet eksikliği listeleri çerçevesinde hakkediş evrakları hazırlanır.

4- Hizmetlere ait ödenek ihtiyacı tablosu hazırlanarak, gerekli ödeneğin Bakanlıktan talep edilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü'ne iletilir.

5- Şirket tarafından Hizmetlere ait faturalar iletildikten sonra Aylık Faaliyet Değerlendirme Raporumuza uygun fatura düzenlenip düzenlenmediği kontrol edilir.

6- Aylık Faaliyet Değerlendirme Raporu'na uygun düzenlenmeyen faturalar olması halinde, Şirket tarafından yeniden fatura düzenlenmesi için faturalar iade edilir.

7- Hazırlanan hakkediş evrakları ilgili komisyon üyeleri tarafından imzalandıktan sonra İl Sağlık Müdürlüğü Gider Tahakkuk Birimi'ne iletilir ve ödeme süreci tamamlanıncaya kadar gerekli işlemler yapılır. Hizmetlere ait faturaların İdaremize ulaşmış olduğu tarih esas alınarak 7 (yedi) iş günü içerisinde ödemeleri yapılır.

8- Sözleşmede her bir hizmet için belirlenen hata puanlarının aşılması halinde Şirket'e yazılı ihtarlar ile uyarılarda bulunulur.

9- Miktara bağlı hizmetler için belirlenen aylık mahsuplaşma tutarları Şirket'e iletilir. Muhasebe Birimi'nden her ay enerji tüketim faturaları talep edilir ve ilgili dönem klasörüne eklenir.

10- Ticari alanlara ait belirlenen enerji tüketim mahsuplaşma tutarlarının Hastanemiz hesabına yatırılması için Şirket'e iletilir. Muhasebe Birimi'nden yapılan ödemeler ile ilgili dekontlar talep edilir ve ilgili dönem klasörüne eklenir.

11- TSİM'e aylık veri girişleri ve Sağlık Bakanlığı'nın KÖİ işlemlerinin takibinin yapıldığı portala talep edilen dosyalar yüklenir.

12- Hakkediş evraklarına imza atan komisyon üyelerinin listesi hazırlanarak Ek Ödeme Birimi'ne iletilir.

13- Her ay düzenli olarak Uyum Toplantıları yapılır ve alınan kararlar doğrultusunda gerekli iş ve işlemlerin yerine getirilmesi/ bilgi edinilmesi için ilgili komisyonlara iletilir

14- Her ay düzenli olarak Koordinasyon Kurulu Toplantıları yapılır ve alınan kararlar doğrultusunda gerekli iş ve işlemlerin yerine getirilmesi/ bilgi edinilmesi için ilgili komisyonlara iletilir.

15- İşletme Yılı sonunda mahsuplaşılacak miktarlar ve tutarlar belirlenir.

16- Üçer aylık dönemler halinde, ödemesi yapılacak olan dönemin ilk ayının ilk 7 (yedi) iş günü içerisinde Şirket'e kullanım bedeli ödemeleri yapılır.

17- Hastanemizde verilmekte olan hizmetler ile ilgili yaşanan aksaklıklar, iyileştirmeler hususunda Şirket ile iletişim, birimimiz aracılığı ile sağlanmaktadır.

18- Yapılan tüm iş ve işlemler ile ilgili bilgi, belge ve dokümanlar muhafaza edilmektedir.

Kamu Özel İş Birimi, Hastanemiz A Blok Yönetim Katında hizmet vermektedir.

Dahili Tel: 1049 - 7316