3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında hastanemizde stant kuruldu. Standımızda organ bağışı hakkında farkındalık oluşturulması amacıyla bilgiler verilirken, bağış yapmak isteyen ziyaretçilerimizin organ bağış kayıtları alındı.
15 Kasım 2023

Hastanemizde, 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında stant ve Organ Bağışı konulu karikatür sergisi vatandaşlarımızın ziyaretine açılmıştır.
Türkiye geneli milyon nüfus başına düşen kadavra sayısının 2.8 pmp iken, Bursa bölgesinde ise bu rakam 8.3 tür. Kadaverik organ bağışında "'Bursa Şehir Hastanesi, Türkiye'de ilk 3'te yer almaktadır.
Bursa Şehir Hastanesi olarak Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi ile yürütülen çalışmalarla Dünyada, Bursa Bölgesini ve Türkiye'yi organ bağışı sıralamasında üst seviyelere taşımak için çalışmalarımız devam etmektedir.

• OrganHaftası1.jpg
  • OrganHaftası2.jpg