Türkiye genelinde kadaverik donör sayısında birinci olan Hastanemiz bünyesinde yeni kurduğumuz tam teşekküllü Organ Nakil Merkezi hizmet vermeye başladı.
29 Aralık 2022

Organ Nakil Merkezimiz Hizmete Girdi…

Hastanemiz bünyesinde yeni kurulan Organ Nakil Merkezi hizmet vermeye başladı.

Sağlık Müdürümüz Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ, Hastanemizde yeni hizmete giren Organ Nakli Merkezi ve kentteki sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere konferans salonumuzda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Salih METİN, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Gökhan TAŞKIN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa ÇETİN, Personel Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Hakkı ÇELİK, Destek Hizmetleri Başkanı Erol DİNÇER ile başkan yardımcılarının yanı sıra Başhekimimiz Dr. Ögr. Üyesi Dursun TOPAL ile organ nakli merkezi yöneticileri ve personelleri katıldı.

Organ naklinde uzun yıllardır liderliği elinde bulunduran Bursa bölgesinin yeni merkez ile elinin daha da güçlendiğini belirten Sağlık Müdürümüz Dr. YAVUZYILMAZ, yeni hizmete giren tam teşekküllü Organ Nakli Merkezimiz sayesinde Türkiye’de en çok ihtiyaç duyulan böbrek ve karaciğer nakillerinin bundan sonra Bursa Şehir Hastanesi'nde de yapılacağını söyledi.

Bursa Şehir Hastanesi’nin özellikle Güney Marmara’da sağlık üslerinden biri olduğunu ifade eden Sağlık Müdürümüz Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ, “Bursa Şehir Hastanesi organ ve doku nakli yapabilir sertifikasının bakanlığımızca tescilledik. Uzun bir süredir çalışmalarımızın içerisinde olan, altyapısını oluşturduğumuz yoğun bir emeğin karşılığı olan bir hizmet. Tabi bunun bizim için farklı bir önemi de vardı. Türkiye’de 9 tane Bölge Koordinasyon Merkezi var, bunların bir tanesi de Bursa. İçerisinde Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bilecik illerini de kapsayan bir yer Bursa. Yaklaşık 10 yıldır beyin ölümü gerçekleşmesi ve bunun donör olarak dönüşmesinde birinciliği açık ara elinde taşıyan bölge konumunda Bursa. Bunu da yapılan son değerlendirmelerde yine birinci olduk. Bunun da özelinde şehir hastanemizde beyin ölümü gerçekleşmesi ve bunun donör olarak dönüşmesinde Türkiye birincisi olduk. Ama henüz şehir hastanemizde organ nakli faaliyetimiz yoktu. Burada tespit ettiğimiz beyin ölümü vakalarını Türkiye’de organ bekleyen merkezlere sunuyorduk. Bakanlığımızın belirlediği kriterler ölçüsünde önceliği olan uyum sağlayan vakalara da buradan nakil sağlanıyordu. Ama artık bunu Türkiye birincisi olan hastanemizde de hastalarımıza naklederek yeni bir süreci başlatmış oluyoruz. Bu süreçte çok emek, gayret var” şeklinde konuştu.

Hastanemizin kısa süre içerisinde organ nakli hizmeti verebilecek düzeye geldiğini belirten Başhekimimiz Dr. Ögr. Üyesi Dursun TOPAL, “Rutin işlerin dışında şehir hastanelerinin kuruluş amacı vasıflı hizmet vermek. Vasıflı hizmet konusunda hemen hemen her türlü hizmeti hastalarımıza vermiş bulunmaktayız. Organ nakli de bu vasıflı hizmetlerin zirvesi oluyor. 3 buçuk yıl içerisinde organ nakli hizmeti verebilecek bir düzeye gelebilmek, yeni kurulan bir hastane için çok kısa bir süre. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

• OrganNakliMerkezi1.jpg
  • OrganNakliMerkezi2.jpg